آزمون قضاوت
تعریف
معاونت منابع انسانی قوه قضاییه به منظور استخدام نیروی توانمند برای سمت شغلی قضاوت از طریق برگزاری آزمون داوطلبان را می پذیرد. بنابراین، داوطلبان هر یک از گروه های حوزوی و دنشگاهی در صورتی که واجد شرایط ورود به منصب قضا باشند برای این آزمون آماده می شوند و بعد از کسب حد نصاب نمره لازم در آزمون تستی و تشریحی و نیز مصاحبه ها در این سمت مشغول به خدمت می شوند.
شرایط پذیرش جذب قاضی در دفترچه ثبت نام آزمون جذب عمومی تصدی منصب قضاء در دسترس داوطلبان قرار می گیرد تا این افراد بتوانند با مطالعه دقیق دفترچه مذکور از شرایط ثبت نام مطلع شوند و در صورت داشتن شرایط در مهلت ثبت نام با ورود به سایت جهاد دانشگاهی اقدام به تکمیل فرم نام نویسی اینترنتی نمایند.
از آنجا که ورود به منصب قضا رویای بسیاری از فارغ التحصیلان حوزوی و دانشگاهی رشته حقوق است در این مقاله شرایط عمومی و اختصاصی جذب عمومی تصدی منصب قضاء به صورت مشروح ارائه شده است تا داوطلبان در صورت دارا بودن شرایط بتوانند هرچه سریع تر برای ثبت نام و برنامه ریزی مطالعاتی خود اقدام کنند .
شرایط عمومی ثبت نام در آزمون قضاوت
از سوی منابع انسانی قوه قضائیه، شرایطی تعریف شده است و تنها افرادی که واجد این شرایط، در زمان ثبت نام آزمون قضاوت باشند، مجاز به شرکت در این آزمون می باشند. شرایط ثبت نام به دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی تقسیم می شود. در ادامه شرایط عمومی شرکت آزمون قضاوت ارائه شده است
- تابعیت ایرانی
- اعتقاد و التزام به دین اسلام
- ایمان و عدالت، حسن شهرت، اخلاق و امانت داری داشته باشد.
- طهارت مولد
- سابقه محکومیت کیفری موثر نداشته باشد.
- اعتیاد به دخانیات، موادمخدر و روانگردان نداشته باشد.
- در روز ثبت نام حداقل 22 و حداکثر 36 سال تمام داشته باشد.
تبصره: سن داوطلبانی که شامل سهمیه ایثارگر و نیز دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند به مدت 2 سال اضافه خواهد شد. همچنین، برای دانشجویان و فارغ التحصیلان دکتری، سن ارفاقی 4 سال در نظر گرفته شده است (لازم به ذکر است که متقاضیان آزمون جذب عمومی تصدی منصب قضا می بایست تنها یکی از موارد ذکر شده در تبصره را استفاده نمایند).
- در گروه های هواداری غیرقانونی یا مخالف اسلام وابستگی، عضویت، سابقه فعالیت یا هواداری نداشته باشد مگر آنکه توبه او محرز شود.
- التزام به قانون اساسی و اصل ولایت مطلقه فقیه
- کارت پایان خدمت، معافیت تحصیلی یا معافیت دائم داشته باشد.
- با توجه به شرایط عمومی گفته شده ممکن است عده ای از متقاضیان، شرایط لازم برای شرکت در آزمون قضاوت (جذب عمومی) را نداشته باشند و یا اینکه با توجه به مسئولیت بسیار سنگین این شغل علاقه مند به فعالیت در این حوزه نباشند. یکی دیگر از مشاغل بسیار پر طرفدار برای فارغ التحصیلان حقوق شغل سردفتری است که برای اطلاع از شرایط ثبت نام در آزمون سردفتری مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود .
شرایط ثبت نام آزمون سردفتری
شرایط اختصاصی ثبت نام آزمون قضاوت
داوطلبان در زمان ثبت نام آزمون قضاوت از نظر وضعیت تحصیلی در شرایط و موقعیت های متفاوتی قرار دارند. از این رو سازمان قوه قضائیه بخشی از دفترچه راهنمای ثبت نام را به بررسی شرایط اختصاصی متقاضیان اختصاص می دهد و با ارائه بندها و تبصره های مختلف محدودیت ها و ممنوعیت های ممکن را معرفی می کند. در قسمت زیر به توضیح اجمالی شرایط اختصاصی ثبت نام آزمون قضاوت که متقاضیان ملزم به رعایت آن هستند، ارائه شده است.
در بخش شرایط اختصاصی مدارک تحصیلی مجاز برای ثبت نام آزمون قضاوت (جذب عمومی) معرفی شده است که این مدارک به شرح زیر هستند:
- مدرک کارشناسی حقوق
- کارشناسی الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق
- کارشناسی فقه و حقوق
- کارشناسی ارشد معارف و حقوق در تمام گرایش ها
- کارشناسی ارشد پیوسته الهیات معارف اسلامی و ارشاد با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی
- مدرک سطح دو حوزوی و بالاتر مورد پذیرش است.
ظرفیت پذیرش آزمون قضاوت
به دلیل اینکه تمام استان های کشور برای کار در قوه قضاییه نیاز به نیرو دارند سالانه این قوه، حدود 800 نفر قاضی به ازای نیاز هر استان جذب می کند و بعد از اینکه داوطلبان مراحل مختلف گزینش را سپری کردند و نمره های لازم را کسب نمودند می توانند در نقاط مختلف مشغول خدمت شوند . لازم به ذکر است که از میزان ظرفیت 800 نفری مذکور تنها درصد کمی قاضی خانم جذب قوه قضاییه می شوند. طبق آخرین اطلاعیه مرکز آزمون های جهاد دانشگاهی تا 10 درصد جذب قضات از بین بانوان انجام می شود.
نحوه ثبت نام آزمون قضاوت
متقاضیان واجد شرایط ثبت نام آزمون قضاوت که قصد نام نویسی و شرکت در آزمون تصدی منصب قضا را دارند باید در زمان تعیین شده به سایت مرکز آزمون های جهاد دانشگاهی مراجعه کرده و پس از پرداخت هزینه ثبت نام آزمون قضاوت برای ثبت نام اینترنتی اقدام نمایند. داوطلبان به این منظور می توانند به آدرس سایت این سازمان به نشانی hrtc.ir وارد شده و ثبت نام خود را انجام دهند.
مراحل ثبت نام آزمون قضاوت:
- ورود به سایت مرک آزمون های جهاد دانشگاهی hrtc.ir
- انتخاب گزینه ” سایر ازمون های استخدامی ” از منوی سمت راست صفحه
- مطالعه اطلاعیه ” آزمون ( جذب عمومی ) تصدی منصب قضاء
- پرداخت هزینه ثبت نام و تهیه کارت اعتباری حاوی شماره سریال ثبت نام
- ورود به سامانه ” ثبت نام آزمون ( جذب عمومی ) تصدی منصب قضاء
- وارد کردن شماره سریال ثبت نام و ورود به صفحه ثبت نام
- تکمیل فرم ثبت نامی و بارگذاری مدارک لازم
- تایید نهایی اطلاعات و دریافت شماره پرونده و کد رهگیری ثبت نام
مشاوره قبولی آزمون قضاوت
با توجه به سه مرحله ای بودن آزمون قضاوت، داوطلبان می توانند بعد از قبولی در هر مرحله و به دست آوردن امتیاز لازم به مرحله آخر یعنی مصاحبه آزمون قضاوت راه یابند. دو مرحله اول آزمون تصدی منصب قضا شامل آزمون تستی و تشریحی می باشد که داوطلب می تواند برای مشاهده نتایج این دو مرحله به سایت جهاد دانشگاهی مراجعه نموده و سپس در صورت کسب حد نصاب نمره لازم جهت شرکت در مصاحبه اقدام نمایند.
زمان و محل برگزاری مصاحبه از طریق تماس تلفنی به فرد اعلام می شود، متقاضی باید برای تشکیل پرونده خود یک سری مدارک از قبیل اصل و یک کپی کارت ملی، اصل و یک کپی شناسنامه، ارائه کپی از مدرک تحصیلی کارشناسی یا مدرک تحصیلی حوزوی سطح دو یا بالاتر، ارائه کردن گواهی اشتغال به تحصیل برای داوطلبان مشغول به تحصیل، ارائه گواهی های لازم از کانون وکلای دادگستری یا مرکز امور مشاوران و وکلاء قوه قضاییه برای افراد وکیل و نفرات برتر آزمون های وکالت را آماده کرده و در روز برگزاری مصاحبه علمی و تخصصی قضاوت به همراه خود داشته باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط ثبت نام جذب عمومی واختصاصی قضات در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام موسسه آموزش عالی آزاد چتر دانش عضو شوید. کارشناسان موسسه آموزش عالی آزاد چتر دانش آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره تلفنی به سوالات شما در خصوص ثبت نام جذب عمومی و اختصاصی قضات و سایر آزمون های حقوقی از جمله وکالت، قضاوت، سردفتری پاسخ دهند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.