مولفه هایی که برای ورود به شغل وکالت باید داشته باشیم

شغل وکالت یکی از مهم ترین مشاغلی است که از گذشته تاکنون در میان مردم طرفداران بسیار زیادی داشته است و تاثیر بسزایی در تمامی جوامع ایفا می کند. شغل وکالت علاوه بر آن که دارای وجه مثبتی در ملل مختلف است و دیدگاه های بسیار مثبتی در مورد آن وجود دارد، دارای بازار کار نسبتا خوبی است که باعث شده است تعداد شرکت کنندگان آن هر سال افزایش پیدا کند و به عنوان حرفه تخصصی مورد علاقه بسیاری از دانشجویان حقوقی باشد.
همه ما به خوبی می دانیم برای اینکه بخواهیم در مشاغل تخصصی ورود پیدا کنیم باید اطلاعات و دانش تخصصی لازم را در مورد آن بدست آوریم تا بتوانیم جایگاه خود را در آن شغل تثبیت کنیم و شرایط نسبتا مطلوبی را تجربه کنیم. آمار و ارقام بدست آمده در سال های اخیر نشان از آن دارد که محبوبیت شغل وکالت تا حدی در جامعه افزایش پیدا کرده است که باعث شده تعداد شرکت کنندگان آزمون وکالت با نرخ صعودی بسیار زیادی مواجه باشد و این موضوع باعث میشود تا آینده شغل وکالت نیز تحت تاثیر و دستخوش تغییرات قرار گیرد.
ما در این متن سعی کرده ایم تا هر آنچه را که شما باید در مورد شغل وکالت بدانید را برایتان بازگو کنیم و راه حل های اساسی برای رسیدن به اهداف آرزوهایتان و کسب موفقیت در این شغل را برایتان مطرح کنیم، پس در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
الزامات اساسی ورود به شغل وکالت
شغل وکالت همانند بسیاری دیگر از مشاغل دیگر دارای الزامات و شرایط خاصی است که برای ورود به آن باید این الزامات رعایت شوند. ما در پی آن هستیم تا بصورت کلی به این موارد اشاره کنیم و آنها را برای شما توضیح دهیم تا با نگاهی شفاف و دقیق در این حوزه قدم بردارید و بدون اتلاف وقت در این شغل مهارت افزایی کنید.
۱- مدرک تحصیلی متناسب
اولین و مهم ترین لازمه شغل وکالت، مدرک تحصیلی متناسب است.
به طور کلی باید در نظر داشته باشید که دانش آموختگان کارشناسی رشته حقوق، کارشناسی رشته فقه و حقوق و متقاضیان دارای مدرک حوزوی سطح دو می توانند در آزمون وکالت شرکت کرده و با قبولی در این آزمون وارد شغل وکالت شوند.
البته باید دقت داشته باشید که این موضوع مانع از آن نیست که دیگر داوطلبان با مدرک عالی مانند ارشد و دکترا رشته حقوق نتوانند در این ازمون وارد شوند. نکته دیگر آن است که فرقی ندارد شما مدرک تحصیلی کارشناسی حقوق را از کدام دانشگاه دریافت کرده باشید( دولتی، پیام نور، آزاد، علمی کاربردی و…..)
توجه داشته باشید که برای شرکت در آزمون مرکز وکلا قوه قضاییه ( نه کانون وکلای دادگستری) با گواهی موقت اشتغال به تحصیل نیز میتوانند در آزمون شرکت کنید اما تا زمان کارآموزی و در حین مراحل ثبت نام باید مدرک کارشناسی شما آماده شود.
۲-شرکت در آزمون کانون وکلای دادگستری یا آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه:
برای شروع شغل وکالت شما باید در ازمون وکالت شرکت کنید و نمره قبولی لازم و درصدهای مورد نیاز را دریافت کنید تا بتوانید در این حوزه فعالیت کنید. امروزه دو نهاد مهم و علمی به نام کانون وکلای دادگستری( اسکودا) و مرکز وکلای قوه قضاییه به عنوان مراجع صدور پروانه صدور وکالت فعالیت و می کنند و اعتبار هر دو مدرک در جامعه ما یکسان است.
البته در حالت کلی ورود به شغل وکالت از طریق مرکز وکلا یا کانون وکلا دارای تفاوت های بسیار کوچکی در فرایند ثبت نام است که در مقاله های بعدی به انها اشاره خواهیم کرد.
۳-گذراندن مراحل ثبت نام و تست های اعتیاد و اعصاب:
شغل وکالت جز حساس ترین مشاغلی است که باید در هر جامعه ای نسبت به آن سخت گیری های مهمی انجام شود تا هر شخصی نتواند با ورود خود به این سیستم باعث ایجاد آشفتگی و اختلال در دستگاه قضا دولت و حقوق مردم شود.
به همین منظور نیز سازمان های صادر کننده پروانه وکالت شرایط مختلفی برای بررسی های استانداردهای سلامت جسم و روان برای وکلای آینده در نظر گرفته است که از اساسی ترین و رایج ترین آنها تست سلامت و روان و عدم استفاده از مواد مخدر است.
البته دقت داشته باشید در مرکز وکلا قوه قضاییه شما باید در یک مصاحبه عقیدتی نیز شرکت کنید تا میزان سطح اطلاعات فقهی و دینی شما مشخص شود.
۴- کسب نمره قبولی آزمون اختبار عملی و شفاهی:
بعد از آنکه آزمون وکالت را پشت سر گذاشتید و وارد دوره کارآموزی وکالت شدید نوبت به آن میرسد که آزمون اختبار عملی و شفاهی را پشت سر بگذارید تا بعد از آن در مراسم تحلیف شرکت کنید تا بتوانید پروانه وکالت خود را دریافت کنید. این نکته را در نظر داشته باشید فرقی ندارد که شما وارد کانون وکلا شوید یا انکه مرکز وکلا را انتخاب کنید در هر صورت لازمه ی اتمام دوره کارآموزی و ورود به شغل وکالت گذراندن آزمون اختبار عملی و شفاهی است و برای آنکه بتوانید این کار را انجام دهید بای رتبه علمی خود را در دوره کارآموزی بالا ببرید و تا حد ممکن دوره آموزشی کاربردی شرکت کنید.
توجه داشته باشید که با قبولی در آزمون وکالت کار شما برای ورود به شغل وکالت به اتمام می رسد و باید مراحل مختلفی را طی کنید تا مهارتها و تخصص های لازم را به عنوان یک وکیل پایه یک دادگستری بدست آورید .

مهارت های لازم برای حرفه وکالت
شاید وقتی در مورد شغل وکالت صحبت میشود شما نیز جزء آن دسته کسانی باشد که با خود فکر می کنید آیا من فرد مناسبی برای ورود به شغل وکالت هستم؟ ما به شما کمک میکنیم که تا حدی با مهارت های مورد نیاز یک وکیل پایه یک دادگستری آشنا شوید.
اولین ویژگی که در شغل وکالت به آن نیاز دارید، مهارت و تخصص و اطلاعات کافی است. بنابراین کاملا طبیعی است که یک وکیل حرفه ای باید ساعات زیادی را صرف مطالعه و بروز رسانی اطلاعات علمی خود کند.
دومین ویژگی که در این حوزه بسیار برای شما کارآمد است ، سطح توانایی شما در ایجاد روابط عمومی با همکاران و اجتماعی است که در آن حوزه کار می کنید. برعکس آن چیزی که به نظر می آید بیشتر از آنکه یک وکیل دارای روحیه مبارزه طلبی باشد باید دارای آرامش و صبر و حوصله باشد تا بتواند مشکلات حقوقی را با دیدگاهی روشن و تسلط بالا حل کند.
حتما شما نیز در مورد طرح تسهیل و عواقب آن چیزهای زیادی شنیده اید اما جالب است بدانید که از مزایای مهم طرح تسهیل این بود که باعث شد تا یکی از معیارهای موفقیت وکلا میزان توانایی و دانش حقوقی آنها باشد و دیگر تا حد زیادی انحصار طلبی میان وکلا به حداقل رسید.
بهترین موقعیتی که شما می توانید وارد شغل وکالت شوید همین امروز و هم اکنون است. شما با افزایش مهارت ها و اطلاعات حقوقی خود با کمک موسسه چتردانش که از ابتدا تا انتها مسیر شغل وکالت در کنار شماست می توانید مسیر شغل وکالت را آغاز کنید.
برای ورود به شغل وکالت چه کنیم؟
ما در این مقاله سعی کردیم با شغل وکالت تا حد زیادی آشنا شویم و اطلاعات مختلفی در مورد این حرفه به شما ارائه دهیم اما مهمترین سوالی که اکنون ممکن است در ذهن شما ایجاد شود آن است که اصلا برای شروع و آغاز مسیر شغل وکالت باید از کجا شروع کنیم و چگونه شرایط نسبتا خوبی را برای کسب موفقیت ایجاد کنیم؟
آمار و ارقام بدست آمده در سال های اخیر به خوبی گویای این موضوع است که بسیاری از افرادی که در ازمون وکالت شرکت می کنند نمی توانند به موفقیت دست پیدا کنند و دلیل این موضوع آن است که این دسته از افراد از راه های تستی اطلاعی ندارند و بدون آنکه بدانند منابع آزمون وکالت را چگونه باید مطالعه کنند دچار سردرگمی می شوند.
این افراد با وجود اینکه تلاش زیادی می کنند و ساعات زیادی را به مطالعه در روز اختصاص می دهند به دلیل بهینه نبودن آن مطالعه و عدم اطلاع از روش های صحیح مطالعاتی دچار مشکل میشوند. کسانی که از مسیر ازمون وکالت اطلاع ندارند و نمی توانند از آموزه های یک استاد با تجربه کمک بگیرند و از روش های مطالعاتی بی خبرند و طبیعی است که که روش های تستی مطالعاتی و بهینه خواندن به چه مواردی تقسیم می شوند، پس نمی توانند نتیجه ای را که داوطلبان موفق می گیرند را کسب کنند.

موسسه چتردانش یکی از ابزارهای تسریع روند ورود شما به دنیای وکالت
موسسه چتردانش یکی از تخصصی ترین و حرفه ای ترین موسساتی است که با سوابق درخشان خود در سال های اخیر، بیشترین جامعه آماری قبولی های آزمون وکالت ثبت کرده است. این موسسه با استفاده از ظرفیت های علمی که دارد می تواند داوطلبان آزمون وکالت را در کوتاهترین زمان ممکن به بهترین نتایج برساند. با کمک موسسه چتر دانش دیگر ورود به شغل وکالت یک رویای دست یافتنی است و امکاناتی که این موسسه درخشان در اختیار داوطلبان خود قرار میدهد دقیقا همان چیزهایی هستند که یک وکیل حرفه ای نیاز دارد.
یکی از وجه تمایزهای چتر دانش با دیگر رقبا، تجربه دراز مدت آن در حوزه تخصصی ورود به شغل وکالت و آمادگی داوطلبان برای حضور در ازمون وکالت است. چتردانش دارای بیش از ۸۰ نمایندگی است که در شهرهای مختلف کشور عزیزمان مستقر شده و آماده خدمات رسانی به داوطلبان سراسر کشور است.
دوره های آموزشی چتردانش، پشتیبانی آموزشی و برنامه ریزی تخصیصی و فرد به فرد برای هر داوطلب، آزمون آنلاین، بسته های جامع نکته و تست، کارگاه های کاربردی برای کاراموزان وکالت و…….. تنها گوشه ایی از کارنامه درخشان این موسسه حقوقی تخصصی است.
سوالات متداول
برای ورود به شغل وکالت، داشتن مدرک کارشناسی حقوق الزامی است. البته دارندگان مدارک تحصیلی بالاتر مانند کارشناسی ارشد و دکترا نیز می توانند در آزمون وکالت شرکت کنند. نوع دانشگاه محل اخذ مدرک (دولتی، پیام نور، آزاد و غیره) تاثیری در این امر ندارد.
برای ورود به شغل وکالت، شرکت در یکی از دو آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری (اسکودا) یا آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه و کسب نمره قبولی در آن الزامی است. این دو نهاد مسئول صدور پروانه وکالت هستند و اعتبار مدارک هر دو در جامعه یکسان است.
علاوه بر آزمون وکالت، متقاضیان باید مراحل ثبت نام را طی کرده و تست های اعتیاد و اعصاب را با موفقیت پشت سر بگذارند. همچنین، در مرکز وکلای قوه قضاییه، شرکت در مصاحبه عقیدتی نیز الزامی است. پس از قبولی در آزمون وکالت و گذراندن دوره کارآموزی، آزمون اختبار عملی و شفاهی نیز باید با موفقیت طی شود.
مهمترین مهارت ها شامل دانش و اطلاعات حقوقی کافی، مهارت های ارتباطی قوی، صبر و حوصله و توانایی حل مسئله است. وکلا باید به طور مداوم دانش خود را بروز رسانی کرده و با همکاران و موکلان خود روابط موثری برقرار کنند.
برای آمادگی در آزمون وکالت، استفاده از منابع آموزشی معتبر، شرکت در دوره های آموزشی تخصصی و بهره مندی از راهنمایی های اساتید مجرب توصیه می شود. موسساتی مانند چتردانش می توانند در این مسیر به داوطلبان کمک کنند.
موسسه چتر دانش با ارائه دوره های آموزشی تخصصی، پشتیبانی آموزشی و برنامه ریزی فردی، آزمون های آنلاین، بسته های نکته و تست و کارگاه های آموزشی کاربردی، به داوطلبان وکالت در آمادگی برای آزمون و ورود به این حرفه کمک می کند.